Bagremov Med

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

Bagremov Med

Za porudžbine iznad 2000 dinara, besplatna dostava!

Pakovanje:

Price: from 290,00 RSD

Loading Updating cart...

Bagremov Med – Acacia Honey (bagrem -Robinia psedoacacia) potiče od nektara cveta bagrema. Boja varira od zlatno žute do svetlo zelene.  Izrazito je svetao,  gotovo prozračan. Bagremov med je blagog ukusa i mirisa. Bagremov Med se preporučuje radi regulisanja funkcije želuca, poboljšanje apetita, zaustavljanje krvarenja, efikasno je sredstvo protiv kašlja, visoke temperature, može se koristiti kod očnih bolesti, preporučuje se za smirenje nerava, u stresnim situacijama i protiv nesanice. Bagremov med sadrži malu količinu polena.  Preporučuje se konzumiranje ujutro i uveče, rastvoren u vodi, čaju ili mleku.

Ukoliko je nastupila kristalizacija, med možete vratiti u tečno stanje zagrevanjem tegle u posudi sa toplom vodom. Čuva se na sobnoj temperaturi, zaštićen od sunčeve svetlosti.

Osobine bagremovog meda: bledožućkasto – zelenkaste boje. Ima blag i prijatan ukus, veoma sporo kristališe u sitne kristale i tada dobija mlečno belu boju. Bogat C vitaminom. Karakteriše ga visok sadržaj fruktoze,  što je razlog njegove spore kristalizacije.

Delovanje bagremovog meda: poboljšava apetit i brzo vraća izgubljenu snagu preporučuje se u ishrani mlađih osoba. Reguliše lučenje kiseline u želucu, a poželjan je kao preventiva kod bronhijalnih smetnji, nesanicu, protiv stomačno-crevnih, bubrežnih i oboljenja jetre.Primena bagremovog meda: kafena kašika pre doručka, ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, ili u jabukovom sirćetu.

Napomena za bagremov med: kristalizacija je prirodno svojstvo meda. Kistalisan bagremov med prelazi u tečan stavljanjem tegle sa medom u posudu sa vodom koja se zagreva do 40ºC da bi med sačuvao lekovita svojstva.

Čuvanje bagremovog meda: na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti.