Coprinus comatus protiv šećera i holesterola

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Blog

coprinus-comatus5U potrazi za prirodnim preparatima koji sa što većim uspehom i bez štetnih efekata mogu uticati na smanjenje nivoa šećera i masnoće u krvi, nailazimo na gljivu Coprinus comatus.

Medicinska gljiva Coprinus comatus podstiče oslobađanje insulina iz pankreasa, poboljšava metabolizam glukoze i masti, i povećava osetljivost ćelija na insulin. Ova svojstva čine Coprinus pogodnim za primenu kod dijabetesa tip I i II, kao i u slučaju povišenih vrednosti holesterola u krvi. Neregulisan dijabetes koji traje dugo može imati veliki broj komplikacija. Najznačajnije su oštećenja i velikih i malih krvnih sudova i nerava, što dovodi do poremećaja rada bubrega, oštećenja vida, i oštećenja drugih tkiva i organa.

Coprinus može pomoći u boljem regulisanju vrednosti šećera u krvi, kao i u smanjenju rizika od nastanka komplikacija dijabetesa. Deluje zaštitno na ćelije pankreasa, i stimuliše njihov rad. Savremena istraživanja su pokazala povoljna dejstva Coprinus gljive i u regulisanju telesne mase i smanjenju nivoa holesterola u krvi, što ima značajnu ulogu u prevenciji različitih kardiovaskularnih poremećaja.

Coprinus je bogat vlaknima koja, kao što je dobro poznato utiču povoljno na probavu. Visok sadržaj trehaloze, slabo rastvorljivog šećera usporava resorpciju glukoze, te se smanjuje nagli porast glikemije nakon obroka.

Za više informacija o dejstvu Coprinus comatus i drugih medicinskih gljiva pozovite nas na broj telefona 011/715-12-65.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.