PRIMED 14 COPRINUS

Written by Danica Petrovic on . Posted in Proizvodi

PRIMED 14 COPRINUS je prirodan preparat na bazi meda i medicinske gljive Coprinus comatus. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.
Pre upotrebe detaljno pročitati uputstvo.
PRIMED 14 COPRINUS se preporučuje kod hemoroida, opstipacije i problema sa varenjem.

KAKO DELUJE PRIMED 14 COPRINUS
Aktivni sastojci preparata blagotvorno deluju na digestivni sistem, pomažu pravilno varenje i apsorpciju hranljivih materija iz hrane. Medicinska gljiva Coprinus comatus bogata je dragocenim vlaknima koja utiču na poboljšanje probave i ublažavaju tegobe kod unutrašnjih ili spoljašnjih hemoroida.

KAKO SE KORISTI PRIMED 14 COPRINUS
Odrasli i deca starija od 10 godina:
Uzimati 1-2x dnevno po 1 kafenu kašičicu preparata, pola sata pre ili 2h nakon obroka. Polako otopiti u ustima pa progutati.
Deca od 6 do 10 godina: Uzimati 2x dnevno po pola kašičice preparata, pola sata pre ili 2h nakon obroka.

Jedno pakovanje preparata dovoljno je za oko 25 dana upotrebe, u toku primene 1 kašičice dnevno.

MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE
PRIMED 14 COPRINUS nije lek niti zamena za lek i propisanu terapiju.Upotreba suplemenata ne može zameniti redovnu i raznovrsnu ishranu.
Preparat ne treba da koriste osobe preosetljive na sastojke preparata i osobe sa insulin-zavisnim dijabetesom.
PRIMED 14 COPRINUS možete koristiti uporedo sa terapijom, odvojeno 2-3h od uzimanja drugih preparata i lekova.
Usled nedovoljno podataka o dejstvu preparata, upotreba PRIMED 14 COPRINUS se ne preporučuje u toku trudnoće i perioda dojenja.
U toku primene preporučenih dnevnih doza nisu zabeležene neželjene reakcije i interakcije sa drugim preparatima i lekovima.

Cena: 990,00 dinara.

BEZBEDNOST
Kontrolu zdravstvene ispravnosti preparata vrše akreditovane laboratorije u Republici Srbiji.

ČUVANJE I ROK UPOTREBE
Čuvati na temperaturi do 25 ºC, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti.
Upotrebljivo do datuma odštampanog na ambalaži.

PAKOVANJE
Ambalaža zapremine 250 grama.

NAZIV I ADRESA PROIZVOĐAČA
Cortex labs d.o.o., Gostivarska 78, 11000 Beograd, Srbija, 011/715-12-65

Namirnice koje čiste jetru

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

Jetra je „centralna laboratorija“ organizma. Svi toksini iz hrane, najveći broj lekova, i zapravo sve što unesemo u naš organizam u nekom trenutku dospeva u jetru. Jetra ima ulogu da sve ove štetne materije „preradi“u jedinjenja koja se mogu izbaciti iz organizma u obliku koji neće biti štetan za druge ćelije i organe sa kojima dolaze u dodir.

Kako bi jetra mogla efikasno da obavalja ovu svoju funkciju, moramo voditi računa da obezbedimo dovoljan unos korisnih elemenata, koji će u slučaju potrebe pomoći da se poboljša funkcija i zaštita tkiva jetre od prekomernog opterećenja i oštećenja.

Neke od veoma dragocenih namirnica koje mogu poboljšati funkciju i detoksikaciju jetre su:

  • Beli luk sadrži materije koje čak i u malim količinama aktiviraju enzime jetre odgovorne za neutralisanje i izbacivanje toksina iz organizma. Takođe, beli luk sadrži alicin i selen koji doprinose detoksikaciji jetre.
  • Grejpfrut i drugi citrusi (pomorandže, limun) sadrže značajnu količinu vitamina C i antioksidanasa. Sok od grejpfruta stimuliše enzime jetre koji vrše detoksikaciju. Čaša sveže ceđenog soka svaki dan je dobar način za podsticanje čišćenja organizma od nagomilanih toksina i kancerogenih materija.
  • Cvekla i šargarepa su bogate beta-karotenom i biljnim flavonoidima. Redovnom upotrebom pomažu očuvanje normalne funkcije jetre.
  • Zeleni čaj sadrži veliku količinu antioksidativnih materija i takođe se preporučuje za detoksikaciju jetre.
  • Zeleno lisnato povrće sadrži dosta hlorofila. Najbolji način upotrebe je u sirovom obliku, kako bi se iskoristile sve nutritivno bogate materije iz ovog povrća. Sastojci koji se nalaze u većini zelenog lisnatog povrća imaju sposobnost da neutrališu teške metale, toksine i pesticide, što značajno doprinosi oslobađanju organizma od štetnog uticaja ovih materija.
  • Avokado sadrži hranljive sastojke koji doprinose sintezi glutationa, jednog od glavnih faktora u zaštiti od slobodnih radikala.
  • Jabuke sadrže puno pektina, poboljšavaju probavu i eliminaciju toksičnih materija iz digestivnog sistema.
  • Maslinovo ulje, kao i druga hladno ceđena ulja (laneno, konopljino) su odličan izvor „dobrih“ masnih kiselina, a imaju i osobinu da vezuju za sebe neke od toksina. Na taj način, olakšava se njihovo izbacivanje iz organizma i rasterećuje jetra.
  • Pseudožitarice, za razliku od klasičnih žitarica (pšenica, ovas, ječam) ne sadrže gluten. Kod nekih osoba preosetljivih na gluten, može postojati povećano opterećenje jetre koje se manifestuje povećanim vrednostima enzima jetre. U takvim situacijama, dobro je izbegavati namirnice koje sadrže gluten. Najpoznatije pseudožitarice su kinoa i proso.
  • Orasi sadrže značajnu količinu aminokiseline arginin, koja podstiče detoksikaciju organizma od amonijaka i amonijačnih jedinjenja.
  • Kurkuma je superhrana za jetru, ili jetrin omiljen začin. Kurkuma je biljka čiji koren se koristi najčešće kao začin. Kurkuma sadrži materije koje podstiču rad jetrinih ćelija i stvaranje enzima koji vrše neutralizaciju toksina iz hrane.

Pored pomenutih namirnica, posebno blagotvorno dejstvo na jetru imaju i medicinske gljive. Kordiceps, Reishi, Shitake i druge medicinske gljive imaju povoljno dejstvo na poboljšanje imunološkog odgovora. Pored toga, sve medicinske gljive deluju povoljno na kardiovaskularni sistem, regulaciju nivoa šećera, holesterola i krvnog pritiska. Takođe, medicinske gljive deluju povoljno na zaštitu i funkciju ketre, bubrega i pluća. Pomažu održavanje normalne funkcije jetre i stimulišu detoksikaciju organizma.

Hemoroidi: značaj naslednih faktora

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

Hemoroidi predstavljaju trajna proširenja hemoroidalnih vena. Karakteristični simptomi hemoroida mogu biti stalno ili povremeno prisutni, manje ili više izraženi, u zavisnosti od stepena razvoja hemoroida. Nelagodnost, svrab, bol analnog predela, krv u stolici i krvarenje (izazvano pražnjenjem ili u težim oblicima spontano nastalo), ispadanje hemoroida su najčešći simptomi.

Pored dobro poznatih uzroka nastanka hemoroida (zatvor, gojaznost, trudnoća), značajnu ulogu mogu imati i nasledni faktori.
Opšte je poznato da nasleđe povećava rizik za nastanak različitih bolesti (ekcem, astma i druge preosetljivosti, srčana bolest, neki oblici karcinoma). Kada su hemoroidi u pitanju, nasledni faktori nemaju direktan uticaj na nastanak boolesti, ali mogu doprineti razvoju hemoroida.

Slabost vena može biti nasledna, a slabost zida vena je jedan od faktora koji ih čini osetljivim na oštećenja i pritisak. Sve to za posledicu može imati povećan rizik za proširenje hemoroidalnih vena.

Iako nasledne faktore ne možemo izbeći, niti možemo direktno uticati na njih, postoje preporuke koje mogu umanjiti njihov uticaj. Nasledni faktori nose povećan rizik za nastanak bolesti, a od uzajamnog dejstva različitih faktora sredine zavisi da li će i u kojoj meri doći do razvoja bolesti.

Preventivne mere koje osobe sa naslednom sklonošću prema bolestima vena mogu preduzeti ne razlikuju se puno od opštih preporuka za zdravu ishranu i način života. Ovde su navedene neke od preporuka:

  1. Jedite hranu bogatu biljnim vlaknima. Nesvarljiva biljna vlakna podstiču formiranje mekanije stolice koja vrši manji pritisak na hemoroide prilikom pražnjenja, pa se smanjuje mogućnost oštećenja krvnih sudova i krvarenje.
  2. Unosite dovoljno tečnosti. 2-2,5l tečnosti je poželjan dnevni unos tečnosti. Unos tečnosti i biljnih vlakana je međusobno povezan. Unos vlakana uz oskudan unos tečnosti može imati suprotan efekat, pa se uvek uz uzimanje vlakana savetuje povećan unos tečnosti.
  3. Redovna fizička aktivnost doprinosi poboljšanju probave. Ukoliko radno mesto od vas zahteva dugo sedenje, potrudite se da makar nekoliko puta nedeljno vežbate. Pola sata do sat vremena fizičke aktivnosti svakodnevno odlično je kako za probavu, tako i za održavanje opšteg zdravlja.
  4. Zadržavanje na WC šolji trebalo bi svesti na minimum. Produženo sedenje i napinjanje povećava pritisak u donjem delu stomaka koji se onda prenosi na hemoroidalne vene. Ukoliko je ovaj pritisak dugo povećan, čak i bez naslednih predispozicija, povećan je rizik za nastanak hemoroida.

Nasleđe, kao što smo već pomenuli ne znači da će sigurno u toku života doći do razvoja hemoroidalne bolesti. Takođe, primena pomenutih preporuka ne znači da je mogućnost nastanka hemoroida potpuno izbegnuta. Nasleđe i faktori sredine u sadejstvu mogu uticati na prevenciju ili pojavu većine bolesti, uključujući i hemoroide.

Doziranje matičnog mleča

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

Matični mleč je jedan od pčelinjih proizvoda, veoma cenjen u apiterapiji zbog svog moćnog dejstva na poboljšanje imuniteta i podizanje energije. Matični mleč proizvode pčele radilice, ali je one same ne koriste u ishrani. Upotreba matičnog mleča u košnici rezervisana je za maticu, koja se isključivo hrani matičnim mlečom.

Prikupljanje matičnog mleča je specifično. Nakon vađenja iz košnice, matični mleč brzo gubi svoju hranljivu vrednost, pa ga je neophodno što pre zalediti. Zaleđivanjem i čuvanjem u zamrzivaču omogućava se duže očuvanje korisnih nutrijenata i biološki važnih materija.

U literaturi postoji veliki broj različitih preporuka kada su u pitanju dužina primene i doziranje matičnog mleča. Dnevne doze mogu se kretati od 200 mg do nekoliko grama, u zavisnosti od uzrasta i zdravstvenog stanja osobe.

Uobičajena doza za zdravu odraslu osobu koja matični mleč koristi za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti može biti 200-500mg dnevno. U slučaju prisutne bolesti, ova doza se može povećati 2-3x.

Dužina primene zavisi od doze koja se uzima u toku dana. Obično se preporučuje, kada su u pitanju veće dnevne doze (1g ili više), da se na svakih 20-30 dana upotrebe napravi pauza u istom trajanju. Uzimanje manjih preventivnih doza omogućava dužu primenu bez pauze.

Veoma je bitno na pravilan način primeniti matični mleč. Naime, najbolji način za iskorišćavanje matičnog mleča je postepeno otapanje u ustima pre gutanja. Na ovaj način se aktivni sastojci apsorbuju i pre dolaska u želudac. Ukoliko se mleč proguta bez otapanja, želudačna kiselina uništava hranljive sastojke matičnog mleča pre apsorpcije i samim tim smanjuje se njegova biološka vrednost.

Kao jedan od konfornijih načina za primenu, preporučuje se mešanje mleča sa čistim medom. Pomešan sa medom, mleč duže zadržava hranljiva svojstva, a ova mešavina se može čuvati u frižideru, bez zaleđivanja.

Raspored promocija u Novembru

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Ekcem, Proizvodi

Raspored promocija u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici !

Beograd

Petak, 4.11 apoteka Laurus Kataniceva 16, 16-20h.
Subota, 5.11. apoteka Vanafarm, pijaca Blok 44, 9-13h
Ponedeljak, 7.11. apoteka Vanafarm Kataniceva 24

Novi Sad

02.11. Narodni Front 10-14h
03.11. Puskinova 10-14h
07.11. Ilija Bircanin 16-20h
11.11. Zrenjanin kod Ksenije 9-13h
11.11. Zrenjanin Bagljas 14-18h
15.11. Misa Dimitrijevic 10-14h
17.11. Bulevar 10-14h
22.11. Hadzi Ruvimova 16-20h
23.11. Rumenacka 16-20h
24.11. Cirpanova 16-20h
28.11. Resavska 10-14h
29.11. Ilija Djuricica 10-14h
03.11. Novo Naselje 16-20h
08.11. Rumenacka 2  9-13h
10.11. Heroja Pinkija 9-13h
15.11. Milosa Bajica 16-20h
17.11. KLisa 16-20h Sentandrejski put bb
22.11. Temerinska 9-13h
24.11. Petrovaradin 9-13h
29.11. Gunduliceva 16-20h
Sremska Mitrovica

26.10.2016 i 27.10.2016 apoteka Jankovic vojvodjanskih Brigada 12 od 10 do 14h

28.10.2016 i 29.102016 apoteka Jankovic Zanatlijska 1 od 14 do 18h

Kokosovo ulje za negu kože

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Ishrana, Proizvodi

coconut-oilKokosovo ulje je širom sveta već dobro poznato po svojim mnogobrojnim blagotvornim dejstvima. Pogodno je za upotrebu kao jestivo ulje, a može se koristiti i za negu kože celog tela, kao i za negu kose.

Kada su u pitanju korisna dejstva kokosovog ulja na kožu, posebno izdvajamo sledeće mogućnosti primene:

  • Upotreba za hidrataciju i omekšavanje kože. Kokosovo ulje je odličan prirodan izbor za negu suve i grube kože. Efikano hidrira i štiti. Za postizanje najboljih efekata preporučuje se nanošenje na vlažnu kožu. Takođe, pogodno je za negu peta i stopala, posebno sa grubom i ispucalom kožom.
  • Kokosovo ulje kao balzam za usne. Kokosovo ulje se može koristiti kao balzam za usne. Za razliku od klasičnih balzama za usne, kokosovo ulje je jestivo, pa ne morate brinuti o potencijalnim toksinima iz kozmetičkih preparata.
  • Kokosovo ulje za uklanjanje šminke. Mnoga ulja se mogu koristiti i za uklanjanje šminke i čišćenje kože lica. Prirodno i nežno uklanjanje, bez iritacija, čak i za ulanjanje šminke sa očnih kapaka.
  • Kokosovo ulje u tretmanu kožnih problema. Postoje podaci o povoljnom dejstvu kokosovog ulja kod različitih kožnih poremećaja, kao što su akne, psorijaza i ekcem. Ovo blagotvorno dejstvo kokosovo ulje duguje antiseptičnim i regenerativnim osobinama svojih sastojaka.

Kako kokosovo ulje zapravo u najvećem procentu sadrži zasićene masne kiseline, na temperaturi do 23-25°C uglavnom je u čvrstom stanju. Zbog toga je potrebno željenu količinu ulja prvo otopiti u šakama i tako nanositi na vlažnu kožu.

PRIMED Organsko kokosovo ulje možete naći u PRIMED Bio-apotekama u Beogradu ili poručiti telefonom na broj 011/715-12-65.

Nadutost stomaka

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

gasovi u stomakuNadutost stomaka predstavlja stanje u kome postoji neprijatan osećaj punoće u stomaku, sa manje ili više gasova, što sve izaziva nelagodnost, posebno u društvu. Nadutost je nekada toliko izražena da je vidljiva i golim okom.

Šta izaziva nadutost stomaka?

  1. Loše varenje
    Poremećaj varenja (dispepsija) s vremena na vreme se može javiti kod svih osoba. Navike u ishrani su od presudnog značaja u pojavi, ali i u rešavanju ovog problema.
  2. Gasovi i flatulencija
    Flatulencija je medicinski termin koji označava oslobađanje gasova. Normalno se u toku dana stvaraju gasovi u određenoj količini, ali pod uticajem određenih namirnica, stvaranje gasova može biti povećano toliko da predstvalja značajan problem.
  3. Intolerancija na hranu
    Intolerancija na laktozu i gluten su najpoznatije i najčešće intolerancije. Mogu biti praćene promenama u pražnjenju creva i pojavom osećaja nadutosti i težine u stomaku. Kada se ne koriste namirnice koje sadrže ove materije, ne dolazi do pojave pomenutih simptoma.
  4. Kamen u žučnoj kesi
    Prisustvo kamenca u žučnoj kesi može da dovede do poremećaja u varenju hrane i simptoma nadutosti. U zavisnosti od veličine i broja, razlikuje se i metoda lečenja.
  5. Infekcija bakterijom H. Pylori
    Prisustvo infekcije bakterijom H. pylori može dati simptome nadutosti, gorušice, osećaja težine u stomaku. Pored navedenog, hronična infekcija može biti dobra podloga za razvoj težih stanja, kao što su čir na želucu i karcinom želuca.

Postoje i mnoga druga stanja i poremećaji koji izazivaju pomenute simptome, pa je u tretmanu najvažnije postaviti pravu dijagnozu kako bi se na pravi način sprovelo lečenje.

PRIMED 14 Corprinus i PRIMED 12 Aniropolis pri uporednoj primeni pomažu u tretmanu nadutosti, gasova i lošeg varenja hrane. Pogodni su za svakodnevnu primenu, sa mnogostruko pozitivnim dejstvom na opšte zdravlje čoveka, a posebno se izdvajaju svojim dejstvom na digestivni sistem.

PRIMED 1 APICOMPLEX

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

PRIMED 1 APICOMPLEX
Neto: 250 grama

Price: 1.260,00 RSD

Loading Updating cart...

PRIMED 1 APICOMPLEX JE PRIRODAN PREPARAT NA BAZI MEDA, POLENA, PROPOLISA, MATIČNOG MLEČA I PERGE.

NE SADRŽI VEŠTAČKE BOJE, KONZERVANSE I DRUGE ADITIVE.

PRIMED 1 APICOMPLEX se preporučuje;

  • osobama sa oslabljenim imunitetom

  • kod hroničnog umora i iscrpljenosti organizma

  • kod stanja povećanih energetskih i nutritivnih potreba (deca, adolescenti, sportisti, rekonvalescenti

Cena: 1260 dinara

 

Za poručivanje preko webshopa kliknite ovde!

KAKO DELUJE PRIMED 1 APICOMPLEX?
Optimalna kombinacija pčelinjih proizvoda idealan je izvor vitamina, minerala i drugih biološki aktivnih materija koje pomažu normalno funkcionisanje imunološkog i drugih sistema i organa. PRIMED 1 APICOMPLEX poseduje antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Pomaže u prevenciji i tretmanu infekcija izazvanih različitim mikroorganizmima.

KAKO SE KORISTI PRIMED 1 APICOMPLEX
Odrasli i deca starija od 10 godina:
 Uzimati 1-2x dnevno po 1 kafenu kašičicu preparata, pola sata pre ili 2h nakon obroka. Polako otopiti u ustima pa progutati.
Deca od 3 do 10 godina: Uzimati 2x dnevno po pola kašičice preparata, pola sata pre ili 2h nakon obroka.

MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE
PRIMED 1 APICOMPLEX nije lek niti zamena za lek i propisanu terapiju. Upotreba suplemenata ne može zameniti redovnu i raznovrsnu ishranu.
Preparat ne treba da koriste osobe preosetljive na sastojke preparata i osobe sa insulin-zavisnim dijabetesom.
PRIMED 1 APICOMPLEX možete koristiti uporedo sa terapijom, odvojeno 2-3h od uzimanja drugih preparata i lekova.
U vezi sa upotrebom preparata u toku trudnoće i perioda dojenja, zatražiti mišljenje nadležnog lekara.
U toku primene preparata prema priloženom uputstvu nisu zabeležene neželjene reakcije i interakcije sa drugim preparatima i lekovima.

BEZBEDNOST
Kontrolu zdravstvene ispravnosti preparata vrše akreditovane laboratorije u Republici Srbiji.

ČUVANJE I ROK UPOTREBE
Čuvati na temperaturi do 25 ºC, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti.
Upotrebljivo do datuma odštampanog na ambalaži.

PAKOVANJE
Ambalaža zapremine 250 grama.

NAZIV I ADRESA PROIZVOĐAČA
Cortex labs d.o.o., Gostivarska 78, 11000 Beograd, Srbija, 011/715-12-65

Saće u medu

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

Saće u medu
Pakovanje 950 grama

Price: 1.190,00 RSD

Loading Updating cart...

SAĆE U MEDU predstavlja dragocenu kombinaciju pčelinjih proizvoda sa mnogobrojnim blagotvornim dejstvima na zdravlje čoveka.

Saće su šestougaone formacije voštane građe, u koje pčele skadište med, polen, i u kojima se razvijaju nove larve. Unutar saća se nalazi sirov med, koji je najbogatiji vitaminima, mineralima, aminokiselinama i drugim hranljivim materijama.

Saće se seku u pravougaone delove, pakuju u tegle i zalivaju prirodnim medom. Ovim načinom pakovanja čuva se originalan sastav i kvalitet saća i meda. Bira se najkvalitetniji med, bez čestica polena, drugih stranih materija i bez znakova fermentacije.

Jedna od najvećih prednosti upotrebe saća u medu je to što možete biti 100% sigurni da se radi o pravom, prirodnom medu, u čijem procesu proizvodnje nije korišćena visoka temperatura koja može uništiti hranljive sastojke meda.

Med u saću ima antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo. Žvakanje voštane mase saća zajedno sa medom povoljno deluje na disajne puteve i sinuse. Ublažava prehladu i pomaže u tretmanu svih vrsta infekcija disajnih puteva.

Žvakanje voska doprinosi održavanju higijene usne duplje, prevenciji karijesa zuba i bolesti desni.

Preporučuje se žvakanje saća u medu, veličine 1-2 cm, 1-5 puta dnevno. Poželjno je žvakati što duže, i do nekoliko sati. Sažvakanu masu možete i progutati, bez opasnosti od neželjenih reakcija.

Osobe sa osetljivim sistemom organa za varenje mogu početi sa manjom količinom progutanog voska, pa vremenom povećavati količinu, u zavisnosti od reakcije organizma.

Ne preporučuje se osobama preosetljivim na pčelinje proizvode i dijabetičarima na terapiji insulinom.

Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti.

Neto: 950 grama.

Rok upotrebe odštampan na pakovanju.

Kordiceps protiv oštećenja bubrega

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Kordiceps, Proizvodi

KordicepsKordiceps je dragoceno pomoćno sredstvo osobama sa različitim poremećaja strukture i funkcije bubrega. Može pomoći u regulisanju bubrežnih poremećaja i poremećaja imunološkog odgovora.

Osobe sa oboljenjem bubrega mogu imati različite simptome i znake, kao što su povišen krvni pritisak, povišen holesterol, anemija, otoci, razni endokrini poremećaji, oštećenja nerava, oštećenja imunološkog sistema i komplikacije u drugim organima i sistemima.

Glavni aktivni sastojak kordicepsa su kordicepin,kordicepinska kiselina, adenozin i polisaharidi. Kordicepin ima antibakterijsko i antitumorsko dejstvo, a deluje povoljno i na endokrinu regulaciju i nervni sistem. Kordicepinska kiselina ima izraženo dejstvo na smanjenje nivoa masnoće u krvi. Polisaharidi su pirodni regulatori imunološkog odgovora, koji mogu poboljšati otpornost organizma na različita oštećenja i bolesti.

Kordiceps ima mnogostruka pozitivna dejstva na osobe sa hroničnim bubrežnim bolestima. Pokazano je da usporava brzinu napredovanja bolesti, smanjuje toksična oštećenja bubrežnog tkiva i poboljšava bubrežnu funkciju.

Progresivna oštećenja bubrežnog parenhima često dovode do renalne anemije, zbog smanjenja oslobađanje hormona eritropoetina, čija je funkcija da stimuliše eritropoezu u koštanoj srži. Kordiceps poboljšati regulaciju stvaranja ćelija krvi (eritrocita, leukocita i trombocita).

Bubrežni bolesnici često imaju i visok nivo holesterola i triglicerida, usled metaboličkih poremećaja. To može pogoršati stanje povišenog krvnog pritiska i povećati rizik od kardiovaskularnih komplikacija, koje su jedan od vodećih uzroka smrtog ishoda kod ovih pacijenata. Kordiceps može uticati na smanjivanje vrednosti holesterola i triglicerida, a u isto vreme povećava nivo lipoproteina velike gustine (HDL).

Pacijenti sa hroničnim bolestima bubrega često imaju problem sa povišenim vrednostima kalijuma u krvi, usled oštećenja funkcije bubrega. Visoke vrednosti kalijuma mogu biti opasne za srce, dovodeći u nekim situacijama do teških aritmija.

Kod pacijenata sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom upotreba kordicepsa u različitim oblicima, dovodi do značajnog poboljšanja bubrežne filtracione moći, čime se smanjuju vrednosti uree i kreatinina u serumu, i povećavaju ukupni proteini i kalcijum.