Šumski Med

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

Šumski Med
Pakovanje:

Price: from 290,00 RSD

Loading Updating cart...

Šumski Med, medljika, medljikovac ili mdna rosa nastaje u hrastovim i šumama pitomog kestena. Drvo, braneći se od se od biljnih vaši luči sok koju pčele sakupljaju prerađuju i prave med. Takav med ima visoku nutritivnu vrednost i bogatiji je vitaminima i mineralima od drugih medova. Šumski med je bogat gvožđem i drugim mineralima,odlikuje se tamnijom bojom, specifičnim mirisom i oporim ukusom. Potiče od medne rose ili od medljike. U oba slučaja pčele ga rado sakupljaju sa listova i grančica različitog listopadnog i zimzelenog drveća.

Zašto konzumirati baš Primed šumski med?

Zato što Primed šumski med sakupljaju priznati i poznati pčelari. Zato što PRIMED šumskog meda ima u ograničenim količinama. Zato što ima ekonomsku realnu vrednost i najbolji odnos kvalitet/cena. Šumski med, zahvaljujući većem sadržaju mineralnih materija, podiže nivo hemoglobina u krvi, povećava snagu srca i izdržljivost krvnih sudova. Zbog svojih lekovitih osobina, ovaj med preporučuje se i posle teških operacija, a trudnicama tokom cele trudnoće. Šumski med ima i protiv upalna svojstva, pa pomaže i kod bolesti organa za mokrenje.

Preporučena upotreba šumskog meda:

Šumski med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

Način čuvanja šumskog meda: Šumski med se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

Napomena za šumski med: Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 45ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.