Šumsko Livadski Med

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Proizvodi

Šumsko Livadski Med
Pakovanje:

Price: from 290,00 RSD

Loading Updating cart...

Šumsko livadski Primed med nastao je u košnicama gde su vredne pčelice u isto vreme sakupljale med iz šuma kestena i hratovih šuma ali i sa livada koje se nalaze u blizini tih šuma. Za razliku od šumskog meda, šumsko-livadski med se kristališe i sadrži sve minerale koji se nalaze u šumskom medu ali i minerale i vitamine iz raznovrsnih biljaka sa livada.

Osobine Šumsko livadskog meda: prijatnog ukusa i mirisa. Specifična struktura biljnih vrsta čine med prepoznatljivim. Sadrži enzime, minerale, organske kiseline, vitamine …

Delovanje Šumsko livadskog: blagotvorno deluje kod stomačno-crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova. Deluje i na zarastanje rana, dermatitis, rinitis, sinusitis. Preporučuje se srčanim bolesnicima, starijim osobama kojima je potreban odmor i dodatna energija, kao i deci u razvoju.

Primena Šumsko livadskog meda: kafena kašika pre doručka, ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, ili u jabukovom sirćetu.

Čuvanje Šumsko livadskog meda: na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti.

Napomena: Kristalizacija je prirodno svojstvo meda. Kistalisan med prelazi u tečan stavljanjem tegle sa medom u posudu sa vodom koja se zagreva do 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.