Voćni med VIŠNJIĆ

Written by Danica Petrovic on . Posted in Proizvodi

Voćni med VIŠNJIĆ

&nbsp

Za porudžbine iznad 2000 dinara, besplatna dostava!

Pakovanje: 250 grama

Price: 590,00 RSD

Loading Updating cart...

Prirodno, zdravo, hranljivo.

 

Neodoljiva kombinacija domaćeg bagremovog meda i liofilizovane višnje za vrhunski voćni doživljaj.

Prirodan i zdrav namaz za decu i odrasle sa visokim sadržajem vitamina, minerala, biljnih vlakana i fitonutrijenata.

Višnjić možete konzumirati svakodnevno, kao deo redovne, raznovrsne i zdrave ishrane ili koristiti kao dodatak u pripremi poslastica.

Bez konzervansa, veštačkih boja, aroma i drugih aditiva.

U izradi našeg višnjića koristili smo samo med i liofilizovanu višnju, bez dodavanja ikakvih veštačkih sastojaka.

Zašto baš liofilizovano voće?

Liofilizacija je jedna od najboljih metoda za preradu raznih vrsti namirnica, uključujući i voće

Naime, u procesu liofilizacije, voće, u ovom slučaju višnja, prvo se zamrzava na veoma niskoj temperaturi (i do -55º).

Nakon toga, posebnim postupkom se vrši dehidratacija, odnosno eliminacija najvećeg procenta vode (i do 97%).

U toku procesa liofilizacije, voće zadržava sva hranljiva svojstva, prirodnu aromu i ukus. Ono što ne opstaje jesu bakterije i plesni koje uzrokuju kvarenje, tako da je rok trajanja značajno produžen. Još jedna pogodnost je to što ovako dobijen proizvod ne zahteva posebne uslove čuvanja, pa se može čuvati i na sobnoj temperaturi.

Zašto baš med?

Med se sasvim sigurno može nazvati savršenom namirnicom, u svakom pogledu. Med je, u navećem procentu, smesa šećera iz prirodnih izvora. Za razliku od drugih vrsti šećera, a posebno belog šećera (komercijalno najčešće upotrebljavan šećer u pripremi slatkiša), med sadrži značajnu količinu vitamina, minerala, aminokiselina, enzima i drugih biološki važnih sastojaka. Svi ovi sastojci, pored nutritivnog značaja ispoljavaju i opšte povoljno dejstvo na organizam čoveka i doprinose u očuvanju dobrog zdravlja.

Bagremov med se dobija sakupljanjem nektara sa cveta bagrema. Karakteriše ga svetla, prozračno žuta boja, veoma blag ukus i miris bagrema. Čist bagremov med veoma sporo kristališe, pa nekada ostaje u tečnom stanju i nekoliko godina.

Kristalizacija je prirodno svojstvo meda koja ne menja nutritivni sastav proizvoda.

Ne preporučuje se osobama preosetljivim na sastojke i osobama sa insulin-zavisnim dijabetesom.

ČUVANJE I ROK UPOTREBE
Čuvati na temperaturi do 25 ºC, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti.
Upotrebljivo do datuma odštampanog na ambalaži.

PAKOVANJE
Ambalaža zapremine 250 grama.

NAZIV I ADRESA PROIZVOĐAČA
Cortex labs d.o.o., Gostivarska 78, 11000 Beograd, Srbija, 011/715-12-65

Tags: , , ,

Trackback from your site.