Ekcem u letnjim mesecima

Written by Stanko Nikolic on . Posted in Blog

deteU toku letnjih meseci, posebno u toku boravka na moru, osobe koje imaju problem sa ekcemom uglavnom imaju značajno poboljšanje. Dolazi ili do potpunog povlačenja neprijatnih kožnih promena, ili se u one velikoj meri smanjuju. Smatra se da pored odsustva stresa, koji je jedan od bitnih faktora koji utiču na ispoljavanje ekcematoznih promena, veliku ulogu ima i dejstvo sunčevih zraka na kožu.

Sa druge strane, postoje i određeni faktori koji u toku letnjih meseci mogu da provociraju pojavu ekcematoznih promena.

  1. Vrućina. Visoke temperature mogu da pogoršaju osećaj svraba kod ekcema. Takođe, velika vlažnost vazduha može negativno da utiče na kožu sa ekcemom.
  2. Znojenje. Znoj na koži u kontaktu sa odećom, posebno od veštačkih materijala, može dovesti do različitih iritacija i pogoršanja stanja ekcematoznih promena.
  3. Kozmetička sredstva. Losioni za sunčanje, repelenti i drugi kozmetički preparati koji se uglavnom koriste u letnjim mesecima, mogu sadržati različite iritanse koji oštećuju kožu, i deluju provocirajuće na ispoljavanje ekcema.

Koje su mere prevencije pogoršanja ekcema u toku leta?

  1. Redovna hidratacija kože. Svakodnevno nanošenje hidratantnih sredstava na kožu važno je za održavanje normalne barijerne funkcije kože
  2. Birajte sredstva za zaštitu od sunca koja su hipoalergijska.
  3. Izbegavajte antibakterijske gelove za brzu dezinfekciju ruku. Ovi preparati uglavnom deluju na slabo patogene bakterije, koje se i normalno nalaze na koži u takvom broju da sprečavaju prekomerno razmnožavanje patogenih bakterija. Narušavanjem odnosa “dobrih” i “loših” bakterija na koži, olakšava se razvoj infekcije, i pogoršanje ekcema.
  4. Birajte laganu odeću od prirodnih materijala, koja dopušta koži da “diše”.

PRIMEDERMA nudi prirodno rešenje za problem sa ekcemom.
PRIMEDERMA E je efikasna prirodna formula protiv ekcema u akutnoj fazi, sa izrazitim protivupalnim efektima, za epitelizaciju kože. U njegovom sastavu se nalaze izabrana biljna ulja, peruanski balzam i cink-oksid, u odgovarajućoj podlozi, koji ispoljavaju izuzetne sinergičke efekte u tretmanu akutnih ekcematoznih promena na koži, kod dece i odraslih.
PRIMEDERMA N je efikasna prirodna formula za negu kože koja je suva, sklona ekcemima i drugim formama dermatitisa, sa izrazitim protivupalnim i regenerativnim dejstvima na oštećenu kožu. Omekšava i odstranjuje izumrle, zadebljale i suve slojeve kože. Povoljno deluje na oštećenu kožu i zaceljivanje rana.

Tags: , , , , , ,